Spelen, kliederen en ontdekken: donderdag 27 juni was het Modderdag in alle locaties van Stichting Kindcentrum Nunspeet. Modderdag is een landelijk initiatief, vanuit IVN Natuureducatie.

Alle groepen deden mee: de baby’s, peuters en de BSO. De baby’s voelen met de handen of voeten in de modder. Peuters maken moddertaartjes, heksensoep of zandpannenkoeken. Ze lopen over het blotevoetenpad van natuurlijke materialen en maken moddervarkentjes. De BSO-kinderen graven en bouwen met zand en water, lopen over het blotevoetenpad of glijden op de modderglijbaan. Ze leven zich helemaal uit!

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen. Het is goed voor hun zintuigen en beweging. Ook leren ze beter met andere kinderen omgaan. Bovendien stimuleert het de ontwikkeling van creativiteit. Vies worden mag op deze dag!

Aan het einde van de dag ontving elk kind een echt Modderdag diploma. Hierop konden ze nog een modderhandafdruk maken. Zo hebben ze een leuke, blijvende herinnering aan deze kliederdag.